Hlavní kancelář Facebooku - Cool příběhy

Hlavní kancelář Facebooku

Zaměstnanci společnosti Facebook od roku 2009 sídlí v nové kanceláři v Palo Alto v Kalifornii. A to vše díky společnému úsilí projektových studií Studio O + A, Virginie Manichon, KPFF – Consulting Engineers, Air Systems Inc., Elcor Electric a Brightworks. Návrh hlavního sídla plně odráží podstatu společnosti jako sociální sítě, která spojuje lidi.

(Celkem 17 obrázků)

1. Na ploše 13 935 metrů čtverečních, kde dříve existovala průmyslová laboratoř společnosti Agilent Technologies, dnes zaměstnává více než 700 zaměstnanců, které byly předtím rozptýleny v deseti samostatných kancelářích v Palo Alto.

2. Návrh interiéru odráží názory všech zaměstnanců Facebooku.

3. Platforma webu byla použita k provádění průzkumů v celé společnosti, po fotky stadií výstavby a modernizace. Každému oddělení bylo poskytnuto poradní sdružení pro spolupráci s projektovým týmem ve všech otázkách, od plánování prostoru až po konečné schválení.

4. V otevřeném prostoru bylo rozhodnuto vyčlenit jednotlivé sekce, spojující zaměstnance do skupin. Takže v centru kanceláře jsou založeny úřady, ke kterým má každý zaměstnanec přístup.

5. Velký význam mají velké sály a salonky, které sjednocují zaměstnance různých divizí.

6.

7.Dvůr se liší snad od všeho, co jste viděli dříve, protože zde najdete basketbalové hřiště a stůl pro hraní ping-pongu! A jak neobvyklé je sledovat pohyb zaměstnanců v kanceláři na skateboardech!

8. V jedné velké kuchyni můžete kdykoliv elegantně obdržet večeři pro každého, a v každém oddělení jsou další malé bary s občerstvením a nápoji.

9. Celkově je kancelářský design naladěn na mladší generaci zaměstnanců společnosti. Mnohé stěny kanceláře jsou záměrně ponechány nedokončené, aby mohly opustit svou historii.

10. Nábytek lze také podle potřeby přesouvat. Tím je zajištěn neustálý vývoj, zaměstnanci se nikdy nebudou nudit pracovními podmínkami a každodenním životem, což povede k tvorivé kreativitě.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

Načítám...